Over ons

De Gete-Run, nu VZW De Gete-Run bestaat sinds 1992.   

Het is voor mensen van alle leeftijden met een fysieke, mentale of sociale handicap te laten kennismaken met het plezier van het zijspanrijden en hen bovendien een leuke dag te bezorgen.   

Het is een jaarlijkse uitstap in augustus waarop alle gehandicapten in de streek welkom zijn.

Ze kunnen deelnemen aan een tocht in een sidecar, trike of buggy. 

De dag wordt afgesloten met een barbecue in een muzikale sfeer. De eerste Gete-Run, in 1992, werd er met 24 zijspannen gereden,in één lange tocht werden 350 mensen vervoerd. Dit gebeurde onder toezicht van de federale verkeers politie, solorijders en seingevers, in 2013 waren we met 95 zijspannen.

De zijspanrijders komen, gratis, uit alle hoeken van België en uit het buitenland. Op onze beurt nemen wij ook deel aan soortgelijke organisaties in België.   

Aangezien we deze daguitstap gratis willen houden voor de mensen met een beperking, is het budget aanzienlijk. Om die reden organiseert De Gete-Run VZW het ganse jaar door bijkomende activiteiten.
Voorbereiding


Aan die ene dag gaat een voorbereiding van maanden vooraf, dit doen we ondertussen met een bestuur van 10 leden.  *Zoeken naar stopplaatsen *Uitstippelen en aanvragen van de route *Verkenningen met seingevers *Uitnodigen van zijspanrijders, trikes, buggy’s en volgwagens *Uitnodigen van gehandicapten *Uitnodigen van helpers.

Zonder de hulp van onze vrijwilligers zou deze dag onmogelijk zijn.
Uitspraken


* het was een mooie dag                      * zeer mooie   wegeltjes         * een evenement met lachende gezichten                     * sta te popelen voor de volgende rit                                   * proficiat voor  de organisatie